Salu vali. Cred ca dupa 2 ani a intrat pe rod, e in anu 5 de la altoire. E altoit pe par salbatic. Are cresteri puternice, dar nu prea rodeste pe tepuse, mai mult pe ramuri mai lungi. Face destule si bune la gust. Scuze ca am raspuns tarziu.
Realizez ca nu am urmarit unde fructifica , pomul initial au vrut sa il fure si l-a scos cineva cu casmaua dar a ramas pe loc , ol am altoit in coroana pe alt par , nu am pierdut soiul , altoit pe par le face mai mari , l-am altoit si in scoala , soiul e ok , anul asta am mai adaugat 6 soiuri la par in colecție
salut vali. n-am mai vorbit de mult. ce soiuri?? am mancat cacanska ,, e bun , e destul de rezistent, de la tine il am. centenar eu asa l-am cumparat, nu stiu sigur daca e el. al meu a facut prune rotunde, destul de dulci.
salut la par am mai facut rost de ceva soiuri , astept sa fructifice , Cacanska Lepotica e bun soiul dar Centenar este peste el in toate privintele , gust , productivitate
vad ca au mers bine , bafta cu ele , pe viitor poate vreau altoi din Belle de Juan Alany , il mai am altoit pe ceva dar inca nu fructifica , un om de bine a vazut el ca face niste pere frumoase si l-a scos cu casmaua ca poate face si la el
in cazul unei livezi productivitatea este importanta , ca o prima altoire sau la inceput important este sa se prinda , ca sa il altoiesti pe piersic trebuie sa ai portaltoiul , portaltoiul piersic provine din sambure si trebuie sa ai un piersic care are samburi cu o germinare buna , de regula piersici cu coacere tarzie sau piersici proveniti din sambure , nealtoiti , pana ai ceva potrivit poti folosi si corcodusul , piersici mei din curte sunt pe corcodusi iar cei cumparati sunt pe mirobolan , un corcous selectionat de statiuni , daca pepiniera considera corcodusul bun cred ca e bun si pentru mine , la portaltoiul piersic are un dezavantaj radacinile nu se intrepatrund si asta poate duce la o viata scurta a pomului
poti lasa si piersicul fara probleme , daca iti reusesc altoirile cand piere pomul il poti schimba fara probleme , la piersic importante sunt taierile si formarea coroanei ,au aparut o serie de carti la Mast , parte din ele le am si eu , formarea coroanei si taierile sunt explicate foarte bine , mai ales in cele dedicate soiului , de exemplu la par , prun , piersic sau cais , sigur nu faci taieri precum sunt explicate in carte si nici nu ti le poate explica cineva , daca vrei sa faci o treaba serioasa trebuie sa le cumperi si vei vedea de ce
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.